• 1.miesto v súťaži DUBNICKÁ ENVIROJAR 2023
          • 1.miesto v súťaži DUBNICKÁ ENVIROJAR 2023

            21. 6. 2023

            V piatok 16. júna sa v priestoroch sobášnej siene mestského úradu vyhodnotili výsledky súťaže ENVIROJAR 2023, ktorá prebiehala od februára do mája.  Súťažilo sa v dvoch kategóriách -  v zbere použitého jedlého oleja, tukov alebo masti a vo výrobe napájadiel pre vtákov. A práve v 2. kategórii získal 1. miesto pán učiteľ Bc. Ján Drgoň, ktorému pomáhali najmä siedmaci Peter Šandor, Samuel Chvojka, Ľudovít Ištók, Aishah Aldossary, ale aj Lukáš Jelínek z 9. ročníka a ôsmaci – Jana Farská, Lenka Štefúnová a Matej Liška. Spoločným výrobkom zaujali Komisiu životného prostredia a ekológie pôsobiacu pri mestskom zastupiteľstve a odniesli si nielen diplom a finančnú poukážku, ale aj malú pozornosť. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy a tešíme sa ďalší ročník.

        •  Čo je nové v našej EKOZÁHRADKE
          • Čo je nové v našej EKOZÁHRADKE

            19. 6. 2023

            Aj ďalší rok nám okolie našej školy skrášľuje školská ekozáhradka. Počas roka sme sa starali o jej úpravu a okrem bežných prác sme napríklad vytvorili nové menovky pre rastlinky, či vysadili nové cibuľoviny, bylinky a nenáročné druhy zeleniny.

            V rámci projektu EDUBEE včielky pre školy sme v ekozáhradke privítali aj nových obyvateľov – samotárske včielky rodu OSMIA. Ako prvé sme museli včielkam správne pripraviť ich domček – vyčistili sme trstinové tubičky, ktoré sme z jednej strany museli zaslepiť blatom. Následne sme našli vhodné miesto v ekozáhradke na umiestnenie úľa. Na záver sme vložili liaheň so včielkami do ich nového domčeka a na jar sme mohli začať pozorovať lietajúce včielky a ich pracovitosť v zapĺňaní trubičiek. Deti sa nemusia včielok báť, pretože ide o špeciálny druh, ktorý neštípe.

          • Zber papiera

            21. 6. 2023

            Zber papiera za mesiac jún bude prebiehať v pondelok 26.6.2023 od 14:00 – 17:00 hod. Ako sme už avizovali v mesiaci máj, Vami odovzdaný papier bude vykúpený firmou P&P import s.r.o. a zamenený za hygienické potreby (toaletný papier, vreckovky, servítky a pod.), ktoré budú poskytnuté pre potreby detí našej ZŠ a MŠ. Papier prosím zviažte do balíkov (nie do krabice ani do igelitky). Zbierajú sa noviny, časopisy, letáky a knihy bez tvrdých obalov! Kartóny sa nezbierajú, nakoľko ich firma nevykupuje. Vstup autom bude možný cez veľkú bránu pri parku (cez Spojenú školu tak, ako bol pôvodne) a odovzdávať sa bude pri zadnom vchode do šatní ZŠ.

        • Súťaž MAKS
          • Súťaž MAKS

            19. 6. 2023

            V tomto školskom roku sa žiaci 5. a 6. ročníka, menovite Adam Čačko, Andrej Poruban a Šimon Ondrejka, zapojili do celoslovenskej matematickej súťaže – MAKS. Žiaci každý mesiac riešili náročné úlohy a dočkali sa zaslúžených cien a diplomov s titulom ,,MAKSIDIPLOM“ či ,,MAKSIHVIEZDA“, čím dokázali svoju bystrosť, šikovnosť a vytrvalosť. Gratulujeme a ďakujeme za peknú reprezentáciu školy!

          • Oznam školskej jedálne

            21. 6. 2023

            Vážení rodičia,

            Vaše deti obdržali žiadosť a prihlášku na stravovanie prostredníctvom triedneho učiteľa, nakoľko k 1. septembru 2023, teda pre nový školský rok 2023/2024, je opäť potrebné požiadať o dotáciu na stravovanie, na ktorú má nárok každé dieťa/žiak, ktorý navštevuje :

            • materskú školu - iba predškoláci 
            • 1. stupeň ZŠ
            • 2. stupeň ZŠ 

            Nárok na dotáciu na stravu je podmienený účasťou dieťaťa/žiaka na vyučovacom procese. Rodičia môžu naraz poberať dotáciu na stravu aj daňový bonus.

            Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu-návratku treba vypísať, podpísať a  priniesť (poslať po žiakovi) triednemu učiteľovi najneskôr do 23.06.2023. Zároveň je potrebné odovzdať prihlášku na stravovanie, a to taktiež do 23.06.2023.

            Dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára – špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Ak stravník neprinesie vypísanú návratku v stanovenom termíne, žiakovi nebude poskytnutá dotácia na stravu v mesiaci september 2023  a rodič hradí stravu v plnej výške.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Výlet detí z materskej školy
          • Výlet detí z materskej školy

            14. 6. 2023

            V pondelok 12. 6. 2023 navštívili deti z triedy Včielky a Ovečky Ranč pod Babicou. Na mieste videli zvieratá z rôznych kútov sveta a oboznámili sa so spôsobom ich života. Po chutnom obede v reštaurácii si deti vyskúšali jazdu na koni. Nakoniec sa dosýta vyšantili na preliezkach. Domov z výletu si odniesli plno pekných zážitkov.

        • Tanečný úspech našich žiačok
          • Tanečný úspech našich žiačok

            14. 6. 2023

            Sisa a Lucka Porubanové, absolventky našej školy a zároveň trénerky tanečnej skupiny Laura Dance zo SCVČ LAURA, sa venujú tancu niekoľko rokov a táto záľuba sa odzrkadlila v tom, že dnes učia tanec a zúčastňujú sa na rôznych súťažiach. Deti, ktoré navštevujú ich tanečnú skupinu sú aj žiačky našej školy - Simonka Sýkorová, Dominika Ševčíková, Barborka Pšenková, Sárka Sabadková, Sofinka Dvorská, Alžbetka Filová (bývalé žiačky Dominika Burianová a Tánička Lišková). Ich prvým najvýznamnejším úspechom bol postup zo semifinále MiA Dance Festivalu v Myjave na finálne kolo do Prahy so 4 choreografiami (Oheň a Voda, Show me a garden, You Raise me up a DJ’s Party) v rámci medzinárodnej súťaže MiA Dance Festivalu. Súťaž sa uskutočnila  v nedeľu 28. mája v Národnom dome vo Vinohradoch v Prahe, kde získali 1. miesto, 2. miesto , 3. miesto a 4. miesto v štýle „Dance show“ a všetky ich choreografie boli ocenené:

            1. miesto: Duo o pohár – „Oheň a Voda“ – Simonka Sýkorová a Dominika Burianová

            2. miesto: Trio o pohár – „Show me a garden“ – Dominika Ševčíková a Tánička Lišková

            3. miesto: Small group – „DJ’s Party“ – Simonka Sýkorová, Barborka Pšenková, Sárka Sabadková, Sofinka Dvorská, Alžbetka Filová a Dominika Burianová

            4. miesto : Small group – „You Raise me up“ – Dominika Ševčíková, Simonka Sýkorová a Dominika Burianová

            Trénerkám prajeme, aby im naďalej vydržal elán a kreativita pri tvorbe choreografií. Dievčatám-tanečníčkam pevné zdravie a trpezlivosť, aby im spoločná práca v tíme prinášala  naďalej radosť nielen v podobe víťazných trofejí. Ďakujeme za krásnu reprezentáciu!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou sv.Dominika Savia
      • Tel./Fax - 042/4421324 Sekretariát školy - 0911 884 578 Školská jedáleň - 0911 520 730 ZŠ - zborovňa - 0901 721 020 Školský klub - 0903 983 945 MŠ Motýle - 0901 721 022 MŠ Lienky - 0903 983 942 MŠ Včielky -0903 983 943
      • Školská 386 018 41 Dubnica nad Váhom e-mail: skola@zssds.sk sekretariat@zssds.sk ekonom@zssds.sk IČO: 42378001 DIČ: 2120101511 Číslo účtu: SK7402000000001251759753 Slovakia
      • Mgr. Eva Nikodémová riaditel@zssds.sk
      • Ing. Janka Mikušková janka_mikuskova@zssds.sk
      • Mgr. Andrea Badíková
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje